header image

ZANIMIVOSTI IZ CPP-jev

Objavil: habetovenovice | 17.03.2012 | 6 Komentarjev |

Glavna načela vedenja v cestnem prometu je ne oviranje, ne ogrožanje in ne povzročanje škode. 0,8 promila alkohola lahko enačimo z telefoniranjem med vožnjo. Na leto umre 2500 ljudi zaradi telefoniranja med vožnjo, sicer pa je za četrtino prometnih nesreč kriv alkohol.

Dejstvo je, da je v prometu največ pozornosti nameniti otrokom, invalidom  in slepim. Zavorna pot pri 50-ih km/h je 13 metrov, pri 70km/h pa kar 27 metrov. Izven naselja je omejitev 90km/h, na hitri cesti po novem 110km/h in na avtocesti 130km/h. Če se peljemo v kraj, kjer tabla ni obrobljena, vozimo z nespremenjeno hitrostjo (Primer: Vipava). Če peljemo v naselje, kjer je pod tablo označena omejitev (primer Črni Vrh), se peljemo skozi celo naselje po tisti omejitvi, in ne le do prvega križišča, oziroma po standardizirani omejitvi za naselja: 50 km/h.

Ceste delimo na kategorizirane (avtocesta, hitre ceste, glavne ceste oz. magistrale, regionalne ceste oz. deželne in ceste v naselju), ter na ne kategorizirane (to so ceste, ki jih lastniki uporabljajo za lastne potrebe).

In kakšna je razlika med avtocesto in hitro cesto? V zelenem ločilnem pasu – ta je le na avtocesti. Seveda pa razliko vidimo tudi v barvah pred vstopom na eno ali drugo cesto. Volan: Ko usmerjamo volan moramo vedeti, da se v njem skriva zračna blazina, ki nam lahko reši življenje. Temu dejanju rečemo tudi »poljub življenja.« Volan naj bo od glave oddaljen 35cm. Pas: Spodnji del pasu moramo privezati na noge in ne na trup, kakor dela večina voznikov. Vedeti moramo tudi, da v primeru, ko nisi pripet, se zračne blazine ne sprožijo v avtomobilih s sistemom zatezalnika. Iz žepov damo vse stvari. Pri 130km/h ni več možnosti preživetja, pri boljših avtomobilih pa je omejitev smrti 160km/h, saj pri večjih hitrostih pride do trka notranjih organov. Statistika kaže, da boljši avtomobili nimajo prometnih nesreč-bolj kot je avto star in slabši, več nesreč se pojavi. Potem takem naj bi vozniku začetniku starši našli boljši avto.

Zapeljimo v smrt.

Predogled

Primer prometne nesreče. (Nekje na Dolenjskem)

Na svetu vsako uro umre – reci in piši: 3500 ljudi, kar znaša 300.000 na leto. Največ prometnih nesreč naredimo v okolju, ki ga poznamo, oz. do 15km stran od domače hiše. Glavna razloga sta: utrujenost in slabe vremenske razmere. Na leto pridejo do 3 prometne nesreče, ki se zgodijo pred »garažo«, navadno pa v taki nesreči umrejo otroci. Primer: Oče pripelje utrujen iz službe, ko brnenje avtomobila zasliši sinček. Od veselja mu steče naproti, voznikova nepazljivost in nepripravljenost pa sta usodni. Sicer pa so najpogostejši povzročitelji prometnih nesreč po vseh državah moški, saj jih povzročijo kar od 85-90%. Starost večine povzročiteljev nesreč se v Sloveniji giba od 18-34 let.

V Sloveniji na leto povozimo od 4 – 6 tisoč srn in okoli 12 medvedov.

Izredne razmere in hitra odločitev.

+ Avta na avtocesti nikdar ne ustavimo! Če že pride do tega, pa potnike po hitrem postopku spravimo za ograjo, sami pa takoj oblečemo odsevni jopič.

+ Če se v motorju pojavi ogenj, zagrabimo gasilni aparat, ki ga ne smemo imeti v pritljažniku, in rahlo privzdignemo pokrov na sprednjem delu avtomobila, ter gasimo skozi špranjo.

+ Ko z desnima dvema kolesoma zapeljemo čez cesto z veliko hitrostjo, raje, kot da se nespametno poskušamo pobrati nazaj na cesto, zapeljimo na travo, če je le to mogoče.

+ Če že letimo v reko – vodo, najprej odpremo vrata, saj je pod vodo to nemogoče. Če nam ne uspe, počakamo, da je avto popolnoma pod vodo, nato pa z glavo razbijemo stansko okno. Nikar ne razbijajmo armaturnega okna, saj ima drugačno sestavo.

+ Pred zapornico ponoči vklopimo pozicijske luči.  Čez železniške tire lahko prehitevamo le enosledna vozila.

Zanimivosti.

+ Kandidati za voznika v Slovenskem primorju (Koper, Piran, Izola,…) morajo peljati do Trsta, če inštruktorji želijo preveriti, ali znajo pravilno odpeljati čez železniški tir.

+ Tramvaj. Za tramvaj potrebuje mesto pol milijona prebivalcev, da se prevoz izplača. Prvi tramvaj v Sloveniji ni bil v Ljubljani, pač pa v Piranu.

+ Zelena luč je najnevarnejša luč.

+ Bolj kot se peljete proti Ekvatorju, bolj trobijo. V Oslu na Norveškem trobljenje razumejo kot nesramnost, v Rimu pa trobijo vedno in povsod.

+ Če »phate« kolo ob sebi, mora ta biti vedno na vaši levi strani.

+ Ljudje damo verige 10X v življenju na gume. Na zadnjih pnevmatikah so vedno boljši profili. Z vozilom, ki ima nameščene verige je največja dovoljena hitrost  50km/h.

+ Če ne vklopimo utripalk (žmigavcev), s tem zavajamo druge udeležence v prometu. Zato plačamo kazen: 3 kazenske točke in 300€.

+ Voznik postane izkušen ko vozi 7 let oz. prevozi 100.000 km.

+ EPS sistem je nadgradnja ABS zavornega sistema.

+ Ko za 1x povečaš hitrost, za 4x povečaš zavorno pot.

+ Po 180km/h ne čutiš več razlike v hitrosti. To pomeni, da brez števca ne veš, ali pelješ 190 ali 340 km/h.

+ Ko kupujemo avto iz druge roke, je zaželjeno prekodirati ključ (stane 110€), saj nam prodajalec navadno izroči 2 ključa. Ne vemo pa, koliko jih ima še v omari doma…

+ Ankete kažejo, da osnovnošolci največkrat zagrabijo pivo, srednješolci najraje pijejo vino, študentje pa pijejo bistveno manj, kot srednješolci. V nasprotju z napisanim, pa je naključni srednješolec izjavil: Pir je zakon!

+ Zanimivost: Razvoj možganov povsod po svetu uničuje računalnik. V Sloveniji je zaradi tega umrl 10 letnik.

Ob koncu članka lahko le še zapišem, da je prometna  kultura vpliva na vsakdan vsakega človeka, zato se temu primerno obnašajmo in vozimo pametno!

  • Share/Bookmark
Zapisano pod: Mogoče zanimivo, mogoče ne.

Odzivi

Komentar na sliko: Žlebič je na Dolenjskem, ne na Notranjskem :P Tko, da veš :)

Kaj ima predzadnji odstavek veze s sestavkom?
Pa predpredzadnji je tudi precej trapast.

Sori, jest pa ornk vem, kdaj se pelem 200 al pa kdaj se pelem 300. Tut brez števca!

V glavnem dobro napisano , vredno branja in razmisleka , a nekatere stvari niso utemeljene , oz dorečene !

Če bi jaz imel oblast, bi veljavnost vozniškega omejil na deset let. Ob podaljšanju bi moral opraviti preiskus znanja iz CPP, za starejše nad 60 let pa tudi praktičen preiskus vožnje. Kriterije bi malo popustil. Gre za to, da ni sistema, ki bi voznike prisilil k seznanjanju z novostmi v prometu.
Če sem izpit naredil pred 30 leti v nekem manjšem mestu in sem vozil le lokalno, sem lahko jutri velik problem v krožiščih ali na avtocesti.

Zanimivo, če je telefoniranje enakovredno 0,8 promila, kazen za 0,8 promila je pa desetkrat višja kot za telefoniranje???

Žlebič je pa prijetna dolenska vasica, ki jo ne bom nikoli pozabil saj sem se tja po slabi ovinkasti cesti, kar nekaj časa vozil s staro katrco, k svoji prvi resni punci.

Pustite komentar

Tvoj odziv :

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Kategorije